؛ «سيدحسن قاضيزاده هاشمي» وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در برنامه «نبض» شبکه خبر در پاسخ به اين گلهمندي مردم که پزشکان وقت کافي براي پاسخگويي به بيمار نميگذارند، گفت: ما در نظام سلامت کشور با کمبود امکانات ازجمله پزشکان، پيراپزشکان و پرسنل مواجه هستيم و همه اينها سبب ميشود گروه پزشکي ما مجبور باشند در بيمارستانهاي دولتي در هر ساعت حجم زيادي از بيماران را پذيرش کنند و اين خود سبب نقص در ارائه خدمت و نارضايتي مردم خواهد شد. بايد انتظارات در نظام سلامت متناسب با امکانات موجود باشد،اما با همه اينها ميتوان گفت مردم بيشترين رضايتمندي را از حوزه سلامت کشور دارند.
وي در پاسخ به اين سوال که چرا کادر درماني خود را موظف نميداند براي همراهان بيمار توضيح کافي را ارائه کند، گفت: متأسفانه ما ايرانيان خود را در همه مسائل صاحبنظر ميدانيم و اين سبب ميشود که همراه بيمار در روند مداواي بيمار دخالت کند يا توقع حضور در ICU و CCU را داشته باشد. همچنين مردم بايد بدانند گروه پزشکي تنها وظيفه توضيح براي يکي از همراهان بيمار را دارد نه کل طايفه و کساني که در آنجا حضور مييابند.
هاشمي گفت: توهين کردن چه از طرف مراجعهکننده صورت گيرد چه از طرف ارائهکننده خدمت، پذيرفتني نيست و شاکي ميتواند با حضور در کميته رسيدگي اعتراض خود را بيان کند.
وي در خصوص گسترش بيمارستانها، گفت: هماکنون در کل کشور تجهيز بيمارستان يا افتتاح آن در حال انجام است. در استان البرز در مقايسه با ادوار قبل که با کمبود شديد تخت مواجه بوديم، 500 تخت براي زنان ساخته شده است يا در بعضي شهرستانها در طول 50 سال گذشته، حتي يک بيمارستان جديد ساخته نشد، اما به دليل در اولويت بودن سلامت در اين دولت تجهيز و ساخت بيمارستان با سرعت بيشتري در دستور کار قرار گرفت.
وزير بهداشت افزود: متأسفانه دولت در همه حوزهها سرمايهگذاري ميکند، اما با رسيدن به حوزه بيمارستانسازي حاضر به حمايت نيست، در حالي که معتقدم اگر سرمايهگذاري خصوصي در بخش سلامت را داشته باشيم و دولت نيز سرمايهگذاريها را تضمين کند، نتيجه بسيار خوبي خواهيم گرفت.
هاشمي در واکنش به مشکلات پرستاران گفت: يکي از مشکلات دوره ما کمبود پرستار بوده است و در حال حاضر 100 هزار نفر پرسنل داريم که حقوقبگير دولت نيستند و حقوق آنها را از درآمد بيمارستان پرداخت ميکنيم. سازمان امور استخدامي بايد در اين باره چارهاي بينديشد يا حداقل اجازه داده شود پرستاران جوان جايگزين نيروهاي بازنشسته شوند، کمبود پرستار و پرسنل باعث نقص در ارائه خدمت و نارضايتي مردم از نظام سلامت خواهد شد.
وي افزود: در اورژانس کشور پرستاراني داريم که بيش از 300 ساعت کار ميکنند و به دليل کمبود نيرو دائماً اضافهکار ميخورند و همه اينها به نداشتن نيرو برميگردد.
وزير بهداشت گفت: هماکنون تعدادي از پزشکان ما چندين ماه حقوق خود را دريافت نکردهاند و ما منتظر فروش 8 هزار ميليارد اوراق مالي هستيم که مجلس تصويب کرده تا از اين طريق و همچنين با کمک 2 هزار ميلياردي که از تأمين اجتماعي طلبکاريم، بتوانيم بدهيهاي پرسنل، شرکتهاي دارويي و تجهيزات پزشکي را پرداخت کنيم.
وي در پاسخ به پزشکمحور بودن نظام سلامت گفت: بايد بپذيريم که بين مشاغل تفاوت وجود دارد، اما از طرفي هم سعي کردهايم بيتوجهي که در ادوار گذشته به پيراپزشکان صورت گرفته بود را برطرف کنيم به اين صورت که کارانه پرستاران را تا سه برابر افزايش دادهايم.
هاشمي در توضيح حقوق پزشکان، گفت: يک پزشک از دو طريق درآمد دارد، يک حقوقي که از دولت دريافت ميکند که ميتوان گفت براي يک متخصص حدود 2 ميليون تومان است و دوم پول حاصل از کارانه که شامل 30 درصد خدمت پزشک ميشود، يعني با انجام هر عمل يا خدمت ديگر 30 درصد سود حاصل از آن به پزشک برميگردد و اين بهرهمندي شامل حال دولت و همه ميشود.
وي افزود: تغيير نظام پرداخت به اين راحتيها امکانپذير نيست که يک دليل عمده آن به کمبود متخصص در کشور برميگردد.
وزير بهداشت درخصوص انتقاد برخي به حمايت اندک بيمهها گفت: دولت در جهت حمايت از توليد داخل موظف به حمايت از برندهاي داخلي است، يعني در صورتي که مشابه ايراني يک داروي خارجي وجود داشته باشد، حمايت بيمه به داروي داخلي تعلق ميگيرد و به صورت کلي بايد گفت در صورتي که تمايل به پوشش بيشتر از سوي بيمهها داريم، بايد منابع بيشتري را براي آنها تعريف کنيم.
هاشمي در پايان گفت: در جلسهاي که با حضور رئيس بيمه مرکزي ايران داشتيم، اعلام شد تأخير بيمهها بيشتر از دو ماه نيست، بيمه آتيهساز يک بيمه تجاري نيست و وابسته به دولت است که بايد از اين قالب درآيد.